WhatsApp Image 2025-01-23 at 12.48.41

رمضان كريم

28.2-29.3 חודש הרמאדן 

חודש הרמאדן, שיחול השנה בין ה-28 בפברואר ל-29 במרץ, נחשב לפי האמונה המוסלמית לחודש הקדוש שבו התגלו פסוקי הקוראן הראשונים לנביא מוחמד. במהלך חודש זה, מוטלת חובה על כל מוסלמי לצום מזריחת החמה ועד שקיעתה, תוך הימנעות מוחלטת מאכילה, שתייה, עישון וכל עיסוק אחר שיכול לשבור את הצום.

בסיום חודש הרמאדן מצוין חג עיד אל-פיטר, המכונה גם “החג הקטן”. זהו חג בן שלושה ימים המסמל את סיום תקופת הצום ומביא עמו שמחה, חגיגות ומנהגים מסורתיים.


מבצעי הביטחון בג’נין

בתחילת השבוע החל צה”ל במבצע בג’נין, המתמקד בארגוני הטרור הפועלים בעיר. ג'נין מהווה עיר מקלט למחבלים רבים, ובמהלך התקופה האחרונה התגלתה עלייה משמעותית באיכות הפיגועים המסוכלים ובאיכותם של פיגועים שבוצעו בפועל.

הפיגוע בכפר פונדוק, סמוך לקדומים, הדגים יכולת טקטית מתקדמת של המחבלים. מהחומרים שתועדו ברשתות החברתיות ניתן ללמוד על תכנון מבצעי מוקדם וניצול השטח לטובת ביצוע מה שמכונה "שטח השמדה". הדאגה מהשכלול המבצעי של ארגוני הטרור ברורה, פרטים נשארים במערכת מפאת ביטחון שדה.


סיכול הברחות אמל”ח מתקדם

היום יצאה הודעה משותפת של שב”כ ודובר צה”ל בנוגע לסיכול הברחת אמל”ח מתקדם שמקורו באיראן. במסגרת הפעילות, נתפסו רקטות, מטעני כלימגור רבי עוצמה, פצצות, משגרי מרגמות ורובי צלפים. מדובר באמצעי לחימה “שוברי שוויון”, שעלולים היו לשמש לפיגועים חמורים ביהודה ושומרון.

עם זאת, הודעה זו מעוררת שאלות בקרב הציבור: האם כל המשלוחים שהוברחו מירדן נתפסו? או שמא ישנם משלוחים נוספים שכבר נמצאים בידי האויב? החשש המרכזי הוא האם מערך הביטחון האזרחי ערוך להתמודד עם איומים מסוג זה.


אתגרי הרמאדן ב-2025

השנה, חודש הרמאדן עשוי להוות אתגר משמעותי עבור התושבים ביהודה ושומרון. איום אפשרי אחד שמהווה דאגה אמיתית הוא פיגוע שיכלול ירי טיל כתף או מטען כלימגור על אוטובוס, רכב ביטחון או סיור צבאי. השלכות של אירוע כזה עלולות להיות דרמטיות.

צה”ל חייב להמשיך בפעילות התקיפה והחיפוש אחר אמצעי לחימה בערים ובכפרים במרחב. לצד זאת, מערך הביטחון האזרחי נדרש ללמוד מהאירועים האחרונים ולהיערך בהתאם. הכנת תוכניות חירום למגוון תרחישים אפשריים ותרגול פעולות תגובה הם קריטיים בתקופה זו.

דוגמאות לדפ”אות (דרכי פעולה אפשריות) ומענים:

  • איום: הרג המוני
    מענה: ביצוע סיורים מקדימים, זיהוי מקומות פוטנציאליים לירי, כניסה לשטח במתכונת משתנה (רגלית, רכובה, נסתרת).
  • דפ"א: ירי טיל כתף/ מטען כלימגור על כלי תחבורה ציבוריים/פרטיים/רכבי ביטחון הנוסעים בצירי התנועה.
    מענה: שימוש באמצעי תצפית, תכנון תגובה מהיר ומדויקתעל פי תרחישים מתורגלים.

המפתח להצלחה: תרגול והכנה

כפי שנהג לומד נהיגה ומשתפר משיעור לשיעור, כך גם מערך הביטחון חייב לתרגל ולהתמקצע. תרגול והכנה מוקדמת הם המפתח לתגובה מהירה ומקצועית בזמן אמת. על כל העוסקים בביטחון לדעת את התרחישים האפשריים, להתאמן עליהם ולפעול מתוך מקצועיות ומיומנות.

לסיכום, בתקופה מורכבת זו, עלינו להיערך בצורה מיטבית לאתגרים המתפתחים, הן במישור הביטחוני והן במישור האזרחי, תוך תקווה להשקט ובטח לתושבינו ביהודה ושומרון

אהבתם? שתפו

אולי יעניין אותך..

סוס מוכן ליום מלחמה

הערכת המצב שחרור מחבלים ביטחוניים לשטחי יהודה ושומרון טומן בחובו סכנות חמורות ליציבות הביטחון ביישובים היהודיים בשטחי יהודה ושומרון וגם לערים הסמוכות ליישובים אלו. ההיסטוריה

אשמח לקרוא! »
דילוג לתוכן